Over Tanja Lucas

“Honden zijn puur, zijn meesters in het meevoelen als je behandeld, durven zich sneller te openen dan mensen. Op het moment dat ze je vertrouwen en merken wat handen voor ze kunnen betekenen ontstaat er een mooie samenwerking tussen behandelaar en hond”

Mijn reis tot hondenosteopaat

In 2006 kwam onze tweede Bosnische hond Tigra in ons leven en begon mijn ontdekkingsreis hoe je een hond kunt ondersteunen met je handen. Tigra was een lief meisje, maar had angstagressie aan de lijn, zat strak in haar vel en liep houterig. In mijn zoektocht om haar te helpen kwam ik uit bij een TTouch workshop, waar ik leerde dat houding en gedrag nauw aan elkaar verbonden zijn.

Om haar beter te ondersteunen ging ik een opleidingsweek in Engeland doen, door enthousiasme gedreven heb ik daarna de gehele opleiding voltooid. Hierna volgde in Nederland de opleidingen tot Kynologisch Massage Therapeut. Elke keer weer een stukje wijzer, niet alleen door de theorie, maar vooral door de vele honden die onder mijn handen passeerden, elke hond was een leermeester voor mij.

In 2020 greep ik de kans om de 2-jarige “Hondendiploma in Osteopathie” HDO® van Michael Hamerslag te volgen. Twee leerzame en inspirerende jaren. Ik leerde hier nog meer relaties om het lichaam als geheel (lichaam, ziel en geest) te behandelen.

Al mijn opleidingen vullen elkaar mooi aan, maar zoals mijn hondenosteopathiedocent Michel Hamerslag ons heeft meegegeven: “blijf nederig”. Mocht ik uw hond niet kunnen helpen dan kijk ik graag met u mee welke andere hondenprofessional uw hond beter kan helpen/begeleiden. Alleen door samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat uw hond de best mogelijke behandeling/begeleiding krijgt om weer in balans te komen.

Kynomassage ®

Sinds 2014 ben ik nauw betrokken als docent bij de opleidingen van Kynomassage ®. Het is mooi om mensen te begeleiden tijdens hun eerste stappen in de massagewereld, in wat werken met je handen voor een hond kan doen, maar ook welke uitdagingen jezelf tegenkomt als je gaat voelen. Samen met de andere docenten vormen we een hecht team collega's, met ieder zijn eigen expertise, waardoor we regelmatig onderling contact hebben bij vraagstukken.

Buitenlandse hond

Op mijn site staan foto's van mijn grootste leermeesters, onze vier Bosnische honden. Mijn partner Eerhard en ik hebben ons een aantal jaren ingezet voor Stichting Dierenopvang Bosnië. Van reizen naar Bosnië met Nederlandse medische teams voor sterilisatie- en castratieprojecten voor straat- en asielhonden. Financieel ondersteunen van een asiel tot opvanggezin voor meegenomen honden. Vele vonden hier baasjes, maar vier zijn er blijven hangen. Dankbaar dat ik ze kon ondersteunen met mijn handen en ze hier oud mochten worden.

Nu bestaat onze roedel uit Azem (Bosnië, 2010) en Daya (Spanje, 2018).

Aangesloten bij

Afbeelding licentie
Afbeelding Tanja Lucas met hond

Honden zijn onze grootste leermeesters

Werkervaring en scholing

2022 Hondendiploma in osteopathie HDO®, Opleiding hondenosteopathie Michaelhamerslag.nl
2018 Kynologisch Massage Therapeut, Kynomassage®
2013 Kynologisch Massage Gevorderd, Kynomassage®
2010 Kynologisch Massage Basis, Kynomassage®

Bekijk volledige werkervaring

Logo Kynobalans
Kynobalans is de praktijk voor hondenosteopathie in de omgeving van Dordrecht en Heeswijk-Dinther
Contact
Bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 9u30 - 17u00
06 - 2096 1930
LOCATIE
Langedaal 179
3317MB Dordrecht

BTW: 1328.14.985.B.01

KVK: 52232433